2014. december 22., HétföZénó
Magyar weben Eduporton
Anna and the Barbies: Shakespeare a Marson
Egységes európai égbolt
Masát András lesz az Andrássy egyetem rektora
Fénytelen év után stabilitást vár a felsőoktatás
A felsőoktatás feladatai

Összefogott a Nemzeti Színház és az OFI
Európai Könyvdíj - az európai értékek közvetítése
''Szép, jó vagy érdekes'' fotópályázat, díjazottak
90 tehetséget támogat a MOL
Az oktatás szelleme is megújul a Zeneakadémián
Alberlet kiado
ALBÉRLET KIADÓ!
álláskeresés
Életmód
BÖJT
Nők és a fogyokúra
MINDENT a KODOLÁNYIRÓL
Szociálpedagógia
SZOCIÁLPEDAGÓGIA
Diákhitel-visszafizetés

Apertus Kht
Eötvös József Collegium
Doktoranduszok Országos Szövettsége
Magyar Fizikushallgatók Egyesülete
Mindentudás Egyeteme
Mi manapság a felsőoktatás legnagyobb problémája?

  A kollégiumi férőhelyek hiánya. (2707)
  A magas hallgatói létszám. (2045)
  Az egyetemek közötti minőségbeli különbség. (1046)
  A nyelvoktatás hiánya. (721)
  Nincs is itt semmi probléma! (189)
Felsőoktatás
EU Hírek
Mozi
Zene
Bulvár
Sport
Kutatás-fejlesztés

87 embert bocsát el a Debreceni Egyetem az elvonások miatt

Educatio Press
2012 február 13.19:38

87 embertől kényszerül megválni a Debreceni Egyetem (DE), miután 2,3 milliárd forinttal csökkent az intézmény állami támogatása. Az elbocsátásokról dr. Fábián István, a DE rektora beszélt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában február 13-án.

Fábián István elmondta, hogy 2,3 milliárd forintos állami támogatást vontak el tőlük azt követően, hogy a kormány elfogadta a 2012-re vonatkozó felsőoktatási felvételi keretszámokat.
A rektor hozzátette, hogy a forráscsökkentésről hozott döntés miatt kényszerülnek megválni 87 dolgozójuktól: 16 fő szakmunkástól, 37 oktatótól és egyéb tanártól, valamint 34 ügyintézőtől (technikustól, laboránstól és ügyvivő szakértőtől). Az elbocsátás főként a Tudományegyetemi Karokat, az Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumát és a központot érinti. Hivatalosan csak február 15-én értesíti az érintetteket a Debreceni Egyetem.
Fábián István arra is kitért, hogy a tavalyi 2,3 milliárdos elvonáson túl az idén 1,2-1,4 milliárdos újabb megvonásról kaptak értesítést a kormánytól.
(Forrás: Kossuth Rádió)

Masát András lesz az Andrássy egyetem rektora
2014.01.30. 20:02

Harmadik ciklusát kezdheti meg az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem rektora, Masát András, miután kinevezését a szenátus és az egyetemi tanács egyhangúlag támogatta, illetve a miniszter kezdeményezi a köztársasági elnöknél kinevezését - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Fénytelen év után stabilitást vár a felsőoktatás
2014.01.30. 20:00

Hatodik alkalommal rendezték meg a Budapesti Corvinus Egyetemen (BCE) a Magyar Felsőoktatás 2013 című konferenciát, amelynek célja az elmúlt év eredményeinek és tapasztalatainak összegzése, a jövőre való kitekintés és az, hogy közös fórumot biztosítson a felsőoktatás érintettjei, így az oktatók, kutatók, hallgatók és a köztes szervezetek számára.

50 ezer felsőoktatási képzés nyelvvizsga nélkül
2014.01.29. 20:11

Mintegy ötvenezer felsőoktatási képzés zárult nyelvvizsga nélkül 2006 óta - derül ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma összegzéséből. A szaktárca a sikeres záróvizsga után, a nyelvvizsga követelmények teljesítésének hiánya miatt oklevél kiadása nélkül zárult hallgatói képzések számát gyűjtötte össze a 2006-tól hallgatói jogviszonyt kezdők körében az alap- mester-, egyetemi, főiskolai, osztatlan és doktori képzésben.

ELTEfeszt - minden, ami ELTE
2014.01.29. 20:09

Több mint kétszáz program, interaktív workshopok, színház és koncertek, civil szervezetek, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái: az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Lágymányosi Campusa az ELTEfeszt keretében február 1-jén színes forgataggá változik.

Kecskeméti Főiskola és MNB: közös képzés
2014.01.29. 20:03

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a Kecskeméti Főiskolával együttműködve duális rendszerű képzést indít a gépészmérnöki alapszak gazdasági gépészmérnök szakirányán - közölte Ailer Piroska, a Kecskeméti Főiskola rektora január 29-én az intézmény nyílt napja alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

Új rektora lesz az Óbudai Egyetemnek
2014.01.28. 20:56

Új rektor kerül az Óbudai Egyetem élére, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kezdeményezi a jelenlegi rektorhelyettes, Fodor János megbízását a köztársasági elnöknél - közölte a tárca január 28-án.

Hárommillió eurós keret Magyarországnak
2014.01.28. 20:54

"A korábbi EGT és norvégiai ösztöndíjak tapasztalata alapján arra a megállapításra jutottunk, hogy az oktatási és kutatási tevékenységek különösen alkalmasak a kétoldalú kapcsolatok erősítésére" - mondta Arild Moberg Sande, a Norvég Királyi Nagykövetség képviselő-helyettese.

Campus Hungary Alumni Találkozó lesz
2014.01.28. 20:36

A Balassi Intézet január 30-án Alumni Találkozót rendez a Campus Hungary-ösztöndíjasok részére. Az eseményt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hatos Pál, a Balassi Intézet főigazgatója nyitja meg. A rendezvényen Campus Hungary-ösztöndíjasok tartanak előadást külföldi tanulmányútjukról, valamint kiállítás nyílik a program keretében meghirdetett fotópályázat alkotásaiból.


1. lecke
2. lecke
3. lecke
4. lecke
5. lecke
6. lecke
7. lecke
Szakkönyvlista
A felsőoktatás könyvtári katalógusrendszere
Közös Elektronikus Katalógus

A KözElKat szolgáltatásban különböző hazai és a fontosabb nemzetközi elektronikus könyvtári katalógusokban kereshet.
A felsőoktatás híreinek publikálását segítő patnereink
Powered by WEBRA

EuroHirek.hu

Oktatási Minisztérium

Mail.Hungary

Educatio Press

MoziPlussz